Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 17. август 2019.



❤❤ Rolovan patlidžan

2 srednja deblja patlidžana
4 jaja
brašno po potrebi

300 gr mlevenog mesa
1 manja glavica luka
1 čen belog luka
oko 200 gr kačkavalja
1/2 litre paradajz soka
začini po vašem ukusu

Patlidžanu iseći krajeve, pa ga očistiti od ljubičaste kore, oprati i iseći na tanke listiće, posoliti i ostaviti da stoje sat vremena,
Procediti potlidžan, umutiti jaja i zagrejati ulje u tiganju, patlidžan uvaljamo u brašno, pa u jaja i pohujemo na vrelom ulju, vadimo na tanjir obložen ubrusom. Kada smo završili pohovanje, ostavimo patlidžan da se malo prohladi, a za to vreme upržimo meso.
Na malo ulja ispržimo sitno seckanu glavicu crnog luka, dodamo meso i pržimo uz mešanje, meso će malo pustiti vodicu i kad počne a krčka da uzavri dodamo sitno sečeni beli luk, i začinimo. po supenu kašiku sipamo na svaki patlidžan mesa, urolamo i složimo u pekač, tako uradimo sa svim patlidžanima i mesom. Kada smo ih lepo složili prelijemo sa kuvanim paradajzom pospemo sa malo bosiljka, suve nane i origana. Zapečemo u rerni na 220 *C oko 30 minuta. Kada je pečeno pospemo da rendanim kačkavaljem i vratimo u rernu.

Нема коментара:

Постави коментар