Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 24. август 2019.



Lisnate kroasan krofne

140 ml mleka
1/2 kocke kvasca
50 gr šećera
150 gr otopljenog putera (margarin)
300 gr brašna

U malo mleka sa malom kašičicom šećera potopiti kvasac.
U vanglu staviti brašno i nadošao kvasac, ostatak šećera, otopljen margarin i brašna, zamesiti i pstaviti testo da nadođe. Testo kad je naraslo podeliti ga na 6 loptica, pokriti ih krpom da nadođu.
Uzeti jednu lopticu i razviti što više u dužini, a širina može da bude koliko možete da razvijete. Razvučeno testo tanko oremazati sa 150 gr margarina, zatim ga uviti u ronicu
Rolnicu uzduž preseći na pola i svaku polovinu uviti u obliku puža, tako da sečena strana bude spolja i staviti u kalup za mafine ostaviti jedno pola sata i staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 *C 25minuta ili dok ne bude rumeno.
Pečene posuti prah šećerom..

Нема коментара:

Постави коментар