Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 1. август 2019.

  •  Mirisne, hrskave, tope se pri prvom zagrizu, prelepe 💋
    💯 Starinske vanilice 🍭

  • 200 gr masti
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 500 gr brašna
  • 5 kasika šećera
  • sok od 1 limuna
  • 2 kesice vanil šećera

Zagrejte rernu na 180 * C. 
Mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance i 1 celo jaje, šećer i sok od 1 limuna. 
Dodati brašno, zamesiti testo i razvuci koru 1/2 cm debelu. Od testa čašicom vadite vanilice i ređajte u nepodmazan pleh. Pecite, ali tako da ih ne prepečete, već da budu bledo pečene. Lepe se dve po dve pekmezom po vašoj želji, pa svaku provaljajte kroz šećer u prahu u koji ste dodali 2 kesice vanil šećera. 

Нема коментара:

Постави коментар