Ćufte na luku
Ćufte na luku
600 gr mlevenog (po želji) mesa
3 glavice crnog luka
1 kriška starog hleba
1jaje
1 kašičica soli
mlev.biber po ukusu
1-2 čena belog luka
1/2 kašičice aleve paprike
prezle
2 kašike masti ili ulja
1 paradajz
U šerpici na polovini zagrejane masnoće propržiti sitno iseckanu glavicu luka.
Krišku hleba pokvasiti vodom, pa ocediti.
U vanglicu staviti meso, oceđen hleb, iseckanu i proprženu glavicu luka, jaje, ulje, so, biber, peršun po ukusu, pa sve umesiti da se sve lepo sjedini.
Vlažnim rukama oblikovati ćufte, i ostaviti sa strane.
Preostali luk iseći na rebarca, pa ga ispržiti na drugoj kašičici masti, malo posoliti i dodati kašičici aleve paprike-
Složiti luk u vatrostalnu ili zemljanu posudu.
Ćufte uvaljati u prezle pa rasporediti po luku. Na svaku staviti po kolut paradajza i ja sam posula nanom, bosiljkom i origanom. Naliti vodom do trećine posude i peći na 200 *C dok skoro sva tečnost ne ispar. Služiti uz prilog i salatu po želji
Нема коментара:
Постави коментар