Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 28. август 2019.

Gospojinska čorba

Zbala se tako jel se kuvala oko Velike Gospojine, kada se kuvao paradajz.


Glavicu crnog luka upržiti sa 2-3 struka dimljene slanine,ili suvim mesom, dodati 1-2 čena belog luka, rendani manji celer i šargarepu, kašiku aleve paprike, ko vole ljuto nek doda o malo ljute aleve, naliti vode i ako volite dodajte oljušteni paradajz je dno 4-5 komada ili 1/2 litre skuvanog paradajza, da bude malo gušća čorba. 
Posoliti, pobiberiti, začiniti, dodati peršunov ili celerov list, 2-3 lovor lista, par zrna bibera. Na tiho da vri polako oko sat vremena.

Na kraju umutiti 1 jaje sa malo vode i brašna umutiti malo gušće nego za palačinke, sipati u ključalu čorbu preko viljuške.

Нема коментара:

Постави коментар