Goveđa salata
1/2 kg govedine ili junetine (čistog mesa),
1 veći praziluk ili 2-3 mlada luka ili srednja glavica crno luka
4oo gr mariniranih pečurki,
4oo ml majoneza,
50 ml senfa,
180 ml kisele pavlake od 2o% mm,
1 veći praziluk ili 2-3 mlada luka ili srednja glavica crno luka
4oo gr mariniranih pečurki,
4oo ml majoneza,
50 ml senfa,
180 ml kisele pavlake od 2o% mm,
so po ukusu,
1 kocka supe za kuvanje mesa.
1 kocka supe za kuvanje mesa.
Meso staviti u šerpicu i preliti vodom. Staviti kockicu supe (povrćne ili goveđe) i kuvati dok meso totalno ne omekša da može da se odvaja prstima.
Ako šampinjoni nisu iseckani, procedite ih i iseckajte.
Meso izvadite iz vode i iskidajte ga prstima. Ako se lepo skuvalo samo će se odvajati, nož vam neće ni trebati.
Ako šampinjoni nisu iseckani, procedite ih i iseckajte.
Meso izvadite iz vode i iskidajte ga prstima. Ako se lepo skuvalo samo će se odvajati, nož vam neće ni trebati.
Praziluk sitno iseckajte.
Pomešajte meso, praziluk i pečurke.
Dodajte senf, majonez i pavlaku.
Posolite po ukusu i sve lepo promešajte.
Salatu stavite u frižider da se hladi pre služenja.
Prijatno!
Pomešajte meso, praziluk i pečurke.
Dodajte senf, majonez i pavlaku.
Posolite po ukusu i sve lepo promešajte.
Salatu stavite u frižider da se hladi pre služenja.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар