Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

петак, 12. јул 2019.

 " Klot " paprikaš

1 glavica luka
1 rendana šargarepa
1 konzerva pelata
2-3 krompira
začini

Ispržiti luk, šargarepu očistiti i oprati, pa izrendati, nek se i ona uprži sa lukom. Naliti vode i dinstati, dodati očišćen, opran krompir isečen na veće kriške. Kada krompir smekša dodati konzervu pelata i začiniti po želji, ja obavezno dodam biljni začin, bosiljak, so i crni mleveni biber i malo belog luka u granulama. Ručali smo sa salatom od krastavaca i ljubičastim lukom, sa dodatkom sirćeta, soli i bosiljika.


Šopska salata

2,3,4 paradajza
1-2 krastavca
1 srednja glavica crnog iliti ljubačastog luka
1 paprika
sve oprati i iseckati po želji, posoliti, ako volite sipajte malo ulja preko i promešajte, odozgo izmrviti ili izrendati dobar kvalitetniji beli sir.

Нема коментара:

Постави коментар