💚🍀💚 Rolat od mlevenog mesa
750 gr. mlevenog mesa
250 gr. dimljene slanine
1 veća glavica luka
1 jaje
sredina od dve kriške starog hleba, malo mleka da se natopi
persunov list
pola kašičice aleve paprika
so, biber
250 gr. dimljene slanine
1 veća glavica luka
1 jaje
sredina od dve kriške starog hleba, malo mleka da se natopi
persunov list
pola kašičice aleve paprika
so, biber
5 kuvanih jaja
Slaninu i luk iseckati na sitne kockice zatim prvo propržiti kockice slanine pa dodati luk i pržiti par minuta na srednjoj temperaturi. Ne dodavati ulje, nije potrebno.
Sredinu hleba staviti u mleko, kada se dobro natopi iscediti.
Kada se malo prohladi, sjediniti sve sastojke za rolat i dobro izmesiti. Dno tepasije obložiti pek papirom, premazati sa malo ulja, staviti smesu od mesa, prstima napraviti veći pravougaonik, ređati tvrdo kuvana jaja, oblikovati u rolat i peći na 180*C oko 40 minuta, prvih 20-tak minuta peći poklopljeno sa pek papirom, nakon toga skloniti pek papir da uhvati korica.
Sredinu hleba staviti u mleko, kada se dobro natopi iscediti.
Kada se malo prohladi, sjediniti sve sastojke za rolat i dobro izmesiti. Dno tepasije obložiti pek papirom, premazati sa malo ulja, staviti smesu od mesa, prstima napraviti veći pravougaonik, ređati tvrdo kuvana jaja, oblikovati u rolat i peći na 180*C oko 40 minuta, prvih 20-tak minuta peći poklopljeno sa pek papirom, nakon toga skloniti pek papir da uhvati korica.
Нема коментара:
Постави коментар