Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 1. мај 2019.

🍀💚🍀 Bela čorba 🐔🐤

300 gr pilećeg mesa bez koske ( belo i batak )
1 glavica crnog luka
1 veći krompir
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 koren paškanata
malo ulja
so, biber i biljni začini po ukusu
vode oko 2 l
1 jaje
100 ml neutralne ili kisele pavlake
1 kašika gustina

Meso iseckati na kockice 1x1 cm. Povrće očistiti i iseckati sitno.
Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk i povrće, dodati meso, i uz dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.

Kada je meso mekano doliti potrebnu vodu, začiniti po ukusu i sačekati da čorba prokuva.

Posebno umutiti gustin s malo vode, dodati umućeno jaje i pavlaku i sve dobro sjediniti.
U čorbu koja blago vri polako dodavati ovu smesu i mešati da se belance ne bi zgrudvalo.
Ostaviti čorbu još 5 minuta da blago vri, skloniti je s ringle i poslužiti
Po želji, možete dodati sitno iseckan peršunov list na kraju.

Čorbicu služiti uz kriške limuna i uživati.

Нема коментара:

Постави коментар