3 kg krupnijih krastavčića
400 g feferona u raznim bojama
3 l vode
1 l sirćeta
250 g soli
200 g šećera
Za punjenje krastavčića možete koristiti bilo koju vrstu paprike. Paprike očistiti od semena. Krastavac izdubiti i u sredinu ređati očišćenje paprike, zatim iseći krastavce na prst širine i složiti u tegle.
3 l vode, 250 g soli i 200 g šećera staviti da provrikad provri u to dodati 1 litar sirćeta i pustiti da vri još 15 minuta. Ohladiti preliv za krastavce i ohlađenim prelivom preliti krastavce i zatvoriti tegle. Zatim uzeti veću šerpu, a na dno šerpe staviti neku veću kuhinjsku krpu i poređati tegle naliti sa hladnom vodom i uključiti ringlu, pa kad provri pustiti da vri 10 minuta i pasterizovati tegle. Posle 10 minuta isključiti ringlu, a krastavce ostaviti da se ohlade u toj vodi.
Нема коментара:
Постави коментар