👌
400 gr mlevenog mesa
veća glavica luka
2 lešnja belog luka
200 ml paradajz pelata
ili 2 čaše paradajz soka
kašičica crvene paprike
so, biber
ulja
500 gr testenine
Na malo ulja propržiti crni i beli luk.
Na proprženi luk dodati mleveno meso, pa pržiti zajedno dok meso ne promeni boju i ne razdvoji se na mrvice pod stalinim mešanjem. Dodati kašičicu aleve paprike, začina i bibera po ukusu, I na kraju zaliti paradajz pelatom, ili sokom, po potrebi dodati i čašu vode i ostaviti na tihoj vatri da se jepo ukrčka.
Takođe je potrebno u slanoj vodi obariti kesu makarona , procediti i kratko isprati, pa ih preliti ukrčkanim sosom. Sve zajedno, dobro izmešati na toploj ringli, pa sipati u tajire i po ukusu posuti svežim peršuno 😋
Нема коментара:
Постави коментар