Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 29. октобар 2018.

Pastašuta


👌

400 gr mlevenog mesa
veća glavica luka
2 lešnja belog luka
200 ml paradajz pelata
ili 2 čaše paradajz soka
kašičica crvene paprike
so, biber
ulja
500 gr testenine

Na malo ulja propržiti crni i beli luk.

Na proprženi luk dodati mleveno meso, pa pržiti zajedno dok meso ne promeni boju i ne razdvoji se na mrvice pod stalinim mešanjem. Dodati kašičicu aleve paprike, začina i bibera po ukusu, I na kraju zaliti paradajz pelatom, ili sokom, po potrebi dodati i čašu vode i ostaviti na tihoj vatri da se jepo ukrčka.

Takođe je potrebno u slanoj vodi obariti kesu makarona , procediti i kratko isprati, pa ih preliti ukrčkanim sosom. Sve zajedno, dobro izmešati na toploj ringli, pa sipati u tajire i po ukusu posuti svežim peršuno 😋

Нема коментара:

Постави коментар