Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 11. јул 2018.

Torta Grčki sladoled

 Torta Grčki sladoled

2 kutije piškota.150 gr mlevenog piškota, 700 dl mleka, 150 gr čokoladnih napolitanki, 2 kesice želatina, 300 gr šlaga, 200 gr šećera

U šerpu sipamo 3 dl mleka, dodamo 200 gr šećera stavimo na ringlu i mešamo dok se šećer ne istopi. 
U 2 dl mleka rastopimo oba želatina, zatim u skuvano mleko sa šećerom sipamo želatin i promešamo i ostavimo da se ohladi, povremeno promešati.
U dublji sud sipati 7 dl mleka i šlag i mikserom umutiti, potom u šlag dodamo hladno mleko sa želatinom, pa sve promešamo. Podeliti na 3 dela.

U prvi deo dodamo mlevene napolitanke, promešati da se lepo sjedini.

U drugi deo dodati seckane breskve i banane.

U treći deo dodamo mlevene piškote,promešati da se sjedine.

U dubljem sudu ili u plehu kome se skidaju stranice obložiti ga sa providnom folijom
sipamo smesu od napolitanki, na nju sipamo šlag sa breskvom i bananom, sada sipamo smesu sa mlevenim piškotama. Na kraju uzeti piškote brzo umakazi u mleko i ređati na celu površinu torte, kao koru. Sa krajevima folije pokrijemo piškote i tortu stavimo u zamrzivač. Sutradan skinuti oliju i staviti glazuru od čokolade.

100 gr čokolade

100 gr margarina 
kap dve ulja istopiti i kad se malo prohladi preliti preko torte.

Нема коментара:

Постави коментар