Torta Grčki sladoled
2 kutije piškota.150 gr mlevenog piškota, 700 dl mleka, 150 gr čokoladnih napolitanki, 2 kesice želatina, 300 gr šlaga, 200 gr šećera
U šerpu sipamo 3 dl mleka, dodamo 200 gr šećera stavimo na ringlu i mešamo dok se šećer ne istopi.
U 2 dl mleka rastopimo oba želatina, zatim u skuvano mleko sa šećerom sipamo želatin i promešamo i ostavimo da se ohladi, povremeno promešati.
U dublji sud sipati 7 dl mleka i šlag i mikserom umutiti, potom u šlag dodamo hladno mleko sa želatinom, pa sve promešamo. Podeliti na 3 dela.
U prvi deo dodamo mlevene napolitanke, promešati da se lepo sjedini.
U drugi deo dodati seckane breskve i banane.
U treći deo dodamo mlevene piškote,promešati da se sjedine.
U dubljem sudu ili u plehu kome se skidaju stranice obložiti ga sa providnom folijom
sipamo smesu od napolitanki, na nju sipamo šlag sa breskvom i bananom, sada sipamo smesu sa mlevenim piškotama. Na kraju uzeti piškote brzo umakazi u mleko i ređati na celu površinu torte, kao koru. Sa krajevima folije pokrijemo piškote i tortu stavimo u zamrzivač. Sutradan skinuti oliju i staviti glazuru od čokolade.
100 gr čokolade
100 gr margarina
kap dve ulja istopiti i kad se malo prohladi preliti preko torte.
2 kutije piškota.150 gr mlevenog piškota, 700 dl mleka, 150 gr čokoladnih napolitanki, 2 kesice želatina, 300 gr šlaga, 200 gr šećera
U šerpu sipamo 3 dl mleka, dodamo 200 gr šećera stavimo na ringlu i mešamo dok se šećer ne istopi.
U 2 dl mleka rastopimo oba želatina, zatim u skuvano mleko sa šećerom sipamo želatin i promešamo i ostavimo da se ohladi, povremeno promešati.
U dublji sud sipati 7 dl mleka i šlag i mikserom umutiti, potom u šlag dodamo hladno mleko sa želatinom, pa sve promešamo. Podeliti na 3 dela.
U prvi deo dodamo mlevene napolitanke, promešati da se lepo sjedini.
U drugi deo dodati seckane breskve i banane.
U treći deo dodamo mlevene piškote,promešati da se sjedine.
U dubljem sudu ili u plehu kome se skidaju stranice obložiti ga sa providnom folijom
sipamo smesu od napolitanki, na nju sipamo šlag sa breskvom i bananom, sada sipamo smesu sa mlevenim piškotama. Na kraju uzeti piškote brzo umakazi u mleko i ređati na celu površinu torte, kao koru. Sa krajevima folije pokrijemo piškote i tortu stavimo u zamrzivač. Sutradan skinuti oliju i staviti glazuru od čokolade.
100 gr čokolade
100 gr margarina
kap dve ulja istopiti i kad se malo prohladi preliti preko torte.
Нема коментара:
Постави коментар