Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

уторак, 8. мај 2018.

Milka torta



600 gr mlevene plazme
600 gr plazme u komadu
12 jaja
400 gr mlevenog šećera
200 gr crne alpine milke čokolade
200 gr bele milke čokolade
2 margarina
šlag

Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca, kada se umuti šne dodati šećer, mutiti par minuta, pa dodati žumanca.
Umućenu smesu dodati mleveni plazma keks, varjačom sve sjediniti i podeliti na dva dela.

Na pari istopiti jedan margarin i crnu čokoladu, isto istopiti na pari u drugoj šerpici margarin belu milku.
Crnu čokoladu sipati u jedan deo, belu milku u drugi deo.

Tepsiju ili šerpu obložiti prijanjujućom folijom, dno i stranice neka i prelazi preko ivica posude, a plazma keks tek malo samo provući kroz mleko, ređati po dnu i po stranicama tepsije/šerpe.

Sada, preko poređanog keksa sipati prvo crni fil, lepo poravnati, i preko crnog sipamo beli fil, isto lepo izravnamo.
Ponovo provučemo keks kroz mleko i zatvorimo tortu, odozgo poređamo keks. Zatvorimo sa krajevima prijanjuće folije, koja je ostala da visi preko zidova tepsije/šerpe.

Sutradan istresti iz posude, skloniti foliju, ukrasiti šlagom po želji.



Нема коментара:

Постави коментар