Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 27. мај 2018.

Bečke šnicle

 1 kg svežeg svinjskog mesa od buta
meso operemo i ako ima potrebe očistimo od žilica. Tučkom za meso istanjimo šniclu, šniclu stavimo u kesicu za zamrzivač i par udaraca tučkom istanjiti šniclu. Blago posoliti sa svake strane i ređati na tanjir.
 U drugom tanjiru ili činijici sipamo malo brašna, 2-3 kašike, pa šnicle provući kroz brašno.
 U drugom tanjiru ili činiji izlupati viljuškom 2-3 jajeta, pa šnicle sada provući kroz umućena jaja.
 U trećem sudu sipati prezlu, sada šnicle oceđene od jaja uvaljamo u prezlu.
 Spuštati u vrelo ulje, pržiti sa obe strane oko tri minuta, nemojte ko ja da vas zapriča muž i da vam budu malo rešije.

Нема коментара:

Постави коментар