1 kg svežeg svinjskog mesa od buta
meso operemo i ako ima potrebe očistimo od žilica. Tučkom za meso istanjimo šniclu, šniclu stavimo u kesicu za zamrzivač i par udaraca tučkom istanjiti šniclu. Blago posoliti sa svake strane i ređati na tanjir.
U drugom tanjiru ili činijici sipamo malo brašna, 2-3 kašike, pa šnicle provući kroz brašno.
U drugom tanjiru ili činiji izlupati viljuškom 2-3 jajeta, pa šnicle sada provući kroz umućena jaja.
U trećem sudu sipati prezlu, sada šnicle oceđene od jaja uvaljamo u prezlu.
Spuštati u vrelo ulje, pržiti sa obe strane oko tri minuta, nemojte ko ja da vas zapriča muž i da vam budu malo rešije.
meso operemo i ako ima potrebe očistimo od žilica. Tučkom za meso istanjimo šniclu, šniclu stavimo u kesicu za zamrzivač i par udaraca tučkom istanjiti šniclu. Blago posoliti sa svake strane i ređati na tanjir.
U drugom tanjiru ili činijici sipamo malo brašna, 2-3 kašike, pa šnicle provući kroz brašno.
U drugom tanjiru ili činiji izlupati viljuškom 2-3 jajeta, pa šnicle sada provući kroz umućena jaja.
U trećem sudu sipati prezlu, sada šnicle oceđene od jaja uvaljamo u prezlu.
Spuštati u vrelo ulje, pržiti sa obe strane oko tri minuta, nemojte ko ja da vas zapriča muž i da vam budu malo rešije.
Нема коментара:
Постави коментар