Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 9. март 2019.

Brze i vrlo ukusne
🍖 Šnicle u paradajz sosu 🍅
1 kg svinjskih šnicli
2 čena belog luka
manja konzerva pelata
1-2 varjače brašna + za vakjanje šnicli
začini po ukusu, so, biber, suvi biljni začin
Šnicle tučkom za meso istanjiti i posoliti sa obe strane. Ostaviti u frižideru na pola sata, da upiju so.
Zagrejati ulje ili mast, ( zavisi na šta ćete ih spremati *),
svaku šniclu uvaljati u brašno pa ispržiti sa obe strane na vreloj masnoći.
Na istoj masnoći propržimo 1-2 varjače brašna, dodamo oseckani beli luk, paradajz iz pelata oseckamo , a paradajz sok rastvoriti sa vodom i sve sipati i zakuvati sos, vodom korigujemo željenu gustinu. Začinimo po ukusu, začinom, solju, biberom i seckanim peršinom ili celerom. Šnicle vratiti u sos, poklopiti i isključiti ringlu, neka polako šapuće, ručak je spreman. Uz pire krompir nema kome se neće svideti.
* Ja nisam stigla da slikam sa pire krompirom sve su pojeli, ovo je naknadno slikano. *

Нема коментара:

Постави коментар