Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 29. децембар 2019.

💙👑 Domaći majonez

2 jajeta
1-1,5 kašičice soli
1 kašičica senfa
2 kašike limunovog soka
oko 300 ml ulja
Izvaditi jaja da budu na sobnoj temperaturi, bar pola sata. Staviti ih u visoku posudu, dodati so i kratko izmiksati štapnim mikserom.
Potom dodati senf, limunov sok i u početku kap po kap ulja. Mutiti da masa počne da se zgušnjava, a onda dodati i preostalo ulje u tankom mlazu, neprestano muteći, povlačeći štapni mikser prema naviše, tako da se stvara bogata, kompaktna masa. Ako želite malo ređi majonez, možete dodati još jednu kašiku limunovog soka, meni je ova gustina idealna...
Staviti majonez u teglu i čuvati u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар