Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 10. фебруар 2019.

Šnicle sa kiselim mlekom i krastavčićima

1 kg mesa za šnicle
5 kiselih krastavčića
2 dl ulja
1 čaša kiselog mleka

brašno, suvi začin
so, mleveni crni biber

Meso (svinjsko, teleće, juneće, ćureće - belo meso) iseći na šnicle i izlupati. Preko svake šnicle posuti po malo soli, pa ostaviti da odstoje 1 sat. Potom svaku šniclu uvaljati u brašno i pržiti na zagrejanom ulju da porumene sa obe strane. Kada se sve isprže vratiti ih u ulje u kojem su pržene. Preko njih staviti kisele krastavčiće isečene na tanke kolutiće i preliti čašom kiselog mleka. Poklopiti šerpu, protresti, isključiti šporet i ostaviti šnicle da se malo krčkaju.

Нема коментара:

Постави коментар