Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 10. јануар 2019.


🎄🎀
 Božić

 Božić

🎄🎀
 Kuglie sa sirom

Susam propržiti na suvom tiganju, kačkavalj izrendati.
250 gr fete sira
1 čaša pavlake 20/mm
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: podeliti na dva dela, u jedan deo dodati malo tucane paprike i po želji beli luk u prahu. Ove kiglici uvaljati u rendani kačkavalj.
Sjediniti i napraviti kuglice
Kuglice uvalati u susam.


🎄🎀
Prebranac sa pečenjem 🎊
Prebranac
1 kg belog pasulja, (ne mora tetovac) očistiti i oprati, ostaviti preko noći u vodi. Ujutru ga skuvati, prvu vodu uvek bacam, drugu nalijem vruću, dodam na vrh noža sode bikarbone i kuvam u expres loncu 15 minuta. Ostavim da se ohladi, a vodu ne bacam. Ispržim 1/2 kg crnog luka i 2 struka praziluka. U tepsiji ređam red pasulja, malo suvog začina, soli, bibera, aleve paprike, ljute tucane paprike, lovorovo lišće, preko rasporedim propržen luk, i tako redom dok ima pasulja i luka, preliti sa vodom u kojoj je kuvan pasulj i zapeći. Suvu papriku držati u vrućoj vodi, pa ko voli može je napuniti prebrancem.
Pečenje
2 kg svinjskog karea sa kožom i slaninom
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica soli
1 kašičica mlenenog bibera
voda
Pospite svinjski kare začinima, pa ostavite da odstoji oko pola sata. Staviti meso da se dinsta, samo ga preliti vodom, sipati otprilike 2 čaše vode. Kad se prodinstalo prebaciti ga u pleh, sa savtom što je meso pustilo, ako mislite da nema dovoljno tečnosti opet sipajte 1 - 2 čaše vode i peći oko 30 minuta na 180 stepeni pokriveno pek papirom. Pred sam kraj na 10 minuta skloniti papir. Tokom pečenja ako ima potrebe povremeno dolivajte vodom.
Prebranac preliti masnoćom od pečenja

Suva pita

Нема коментара:

Постави коментар