Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 7. фебруар 2018.

Baklava sa kokosom

1 pakovanje kora za pitu
3 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1,5 šolja jogurta
1 prašak za pecivo
200 gr kokosovog brašna

Preliv:
4 šolje vode
3 šolje šećera
2 vanilin šećera


Umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, jogurt, kao i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti. Staviti jedan list kore, njega samo poprskati uljem, na drugom staviti fil, jedno 3-4 supene kašike, prekriti skoro celu koru, preko staviti još jednu treću koru i nju premazati filom, pa zarolajte. Zarolane, ređajte u veliki pleh, premazan uljem. Postupak ponavljajte dok se sastojci ne utroše. Zatim isecite na parčad željene veličine, prelijte sa malo ulja, pa pecite na 200 C.

Dok se pita peče, skuvajte preliv od 4 šolje vode, 3 šolje šećera i 2 vanilin šećera.
Kratko kuvajte. Toplu pitu prelijte toplim prelivom. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.


Нема коментара:

Постави коментар