Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

петак, 30. септембар 2016.

Baklava sa makom

1/2 kg.kora za pitu.

1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša jogurta ili kiselog mleka
4 jaja
250 gr mlevenog maka
2 kašike griza
1 prašak za pecivo

Umutiti jaja i šećer, dodati jogurt, ulje, griz i mak.
Mazati svaku koru , iseći baklavu na željene oblike, i peći na 180 C oko 40min.

Preliv :

  • 3 čaše (od 250 ml) šećera
  • 4 čaše vode
  • 1 limun 
 Šećer i vodu prokuvati, kada se šećer istopi ubaciti kolutove limuna. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.

Нема коментара:

Постави коментар