200 gr prezli
1 l mleka
16 kašika šećera
13 kašika griza
70 gr margarina
1 jaje
1 l mleka
16 kašika šećera
13 kašika griza
70 gr margarina
1 jaje
Za fil
1 kg šljiva
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kašike džema od šljiva
1 kg šljiva
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kašike džema od šljiva
Na ulju ispržiti prezle i 4 kašike šećera, pa oladiti.
Mleko prokuvati, pa dodati griz pomešan sa šećerom i malo mleka. Kuvati dok fil ne dobije gustinu, mešajući svo vreme. Zatim dodati margarin, pa skloniti sa vatre. Dodati i umućeno 1 jaje.
Šljive očistiti i iseći na četvrtine. Dodati im 3 kašike šećera, vanilin šećer, pa kratko dinstati. Dodati i džem od šljiva ili kajsija, pa skloniti sa vatre.
Nauljiti pleh pa staviti polovinu prezli. Na prezlu staviti polovinu smese od griza, a na griz staviti fil sa šljivama.
Preko fila staviti drugu polovinu smese od griza, a na griz i drugu polovinu prezli. Dobro ohladiti, pa seći na kocke.
gotovo za pola sata, savršeno, A UKUS PRAVIH KNEDLI
Mleko prokuvati, pa dodati griz pomešan sa šećerom i malo mleka. Kuvati dok fil ne dobije gustinu, mešajući svo vreme. Zatim dodati margarin, pa skloniti sa vatre. Dodati i umućeno 1 jaje.
Šljive očistiti i iseći na četvrtine. Dodati im 3 kašike šećera, vanilin šećer, pa kratko dinstati. Dodati i džem od šljiva ili kajsija, pa skloniti sa vatre.
Nauljiti pleh pa staviti polovinu prezli. Na prezlu staviti polovinu smese od griza, a na griz staviti fil sa šljivama.
Preko fila staviti drugu polovinu smese od griza, a na griz i drugu polovinu prezli. Dobro ohladiti, pa seći na kocke.
gotovo za pola sata, savršeno, A UKUS PRAVIH KNEDLI
Нема коментара:
Постави коментар