Paradajz supu, Svinjske šnicle sa šampinjonima i kupus salatu
Svinjske šnicle sa šampinjonima
500 gr svinjskih šnicli ( može pileće ili teleće šnicle)
1 kašičica senfa
400 gr šampinjona
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 šoljica ( šoljica od 1 dcl) pirinča
so, mleveni biber
1 kašičica origana
1 kašika seckana peršuna
2 prstohvata tucane crvene paprike
1 veći paradajz
3-4 kašike kisele pavlake
100 gr rendana kačkavalja
Svinjske šnicle istanjiti čekićem za meso, posoliti, pobiberiti i premazati senfom, poredjati na pouljen pleh i ostaviti na hladno mesto.
Dok šnicle stanu, pirinač oprati i skuvati, ocediti od vode.
Na 2 kašike ulja , dodati seckani crni i beli luk, seckane šampinjone, pržiti dok ne ispari tečnost . Dodati origano, so, seckani peršun, 2 prstohvata tucane paprike i kuvani pirinač. Sve dobro izmešati.
Masu staviti na šnicle u plehu. Jedan veći paradajz oguliti iseći na kriške i staviti preko šampinjona.
Preko paradajza staviti kiselu pavlaku i po vrhu staviti rendani kačkavalj.
Peći na 200 stepeni 40 minuta da dobije zlatno braon boju.
Pita sa sirom
1/2 kg kora za pitu
1/2 kg sira
1/2 praška za pecivo
pola čaše mineralne vode
pola čaše ulja
1 mala pavlaka 20/ mm
so
Pomešati mineralnu vodu i ulje, i dodati im prašak za pecivo, izmrviti sir, dodati pavlaku, posoliti.
Jednu koru kašikom poprskati mešavinom ulja i vode i peciva, preko staviti drugu koru, na sredini druge kore rasporediti fil. Preklopiti koru po dužini, prvo gornji deo, potom donji, sada dobijeni rolat uviti u puža. Ostatak fila pomešati sa mešavinom ulja i vode, preliti pite, posuti susamom i peći na 180 C oko 30 minuta.
Projice sa spanaćem i sirom
Rafaelo kuglice
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 7 kašika šećera
- 300 gr kokosa
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- lešnik, badem ili orah
- Skuvati pudinge u 1/2 l mlijeka.
- Dodati kokos, dobro promešati i malo rashladiti.
- Tada dodati dobro izrađen margarin sa 250 gr šećera u prahu.
- Sve dobro rashladiti da se stegne pa praviti kuglice. U svaku staviti po jedan lešnik, badem ili orah, pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.
Za predah ;)
Kaficu da popijemo
Нема коментара:
Постави коментар