Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 15. август 2015.


                          Paradajz supu, Svinjske šnicle sa šampinjonima i kupus salatu



                             
 Svinjske šnicle sa šampinjonima

500 gr svinjskih šnicli ( može pileće ili teleće šnicle)
1 kašičica  senfa 
400 gr šampinjona
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 šoljica ( šoljica od 1 dcl) pirinča
so, mleveni biber
1 kašičica origana
1 kašika seckana peršuna
2 prstohvata tucane crvene paprike 
1 veći paradajz
3-4 kašike kisele pavlake
100 gr rendana kačkavalja

Svinjske šnicle istanjiti čekićem za meso, posoliti, pobiberiti i premazati senfom, poredjati na pouljen pleh i  ostaviti na hladno mesto.
Dok šnicle stanu,  pirinač oprati i skuvati, ocediti od vode. 
Na 2 kašike ulja , dodati seckani crni i beli luk, seckane šampinjone, pržiti dok ne ispari tečnost . Dodati origano, so, seckani peršun,  2 prstohvata tucane paprike i kuvani pirinač. Sve dobro izmešati.
Masu staviti na šnicle u plehu. Jedan veći paradajz oguliti iseći na kriške i staviti preko šampinjona.
Preko paradajza staviti kiselu pavlaku i po vrhu staviti rendani kačkavalj.
Peći na 200 stepeni 40 minuta da dobije zlatno braon boju.
           




Pita sa sirom

1/2 kg kora za pitu
1/2 kg sira
1/2 praška za pecivo
pola čaše mineralne vode
pola čaše ulja
1 mala pavlaka 20/ mm
so

Pomešati mineralnu vodu i ulje, i dodati im prašak za pecivo, izmrviti sir, dodati pavlaku, posoliti.
Jednu koru kašikom poprskati mešavinom ulja i vode i peciva, preko staviti drugu koru, na sredini druge kore rasporediti fil. Preklopiti koru po dužini, prvo gornji deo, potom donji, sada dobijeni rolat uviti u puža. Ostatak fila pomešati sa mešavinom ulja i vode, preliti pite, posuti susamom i peći na 180 C oko 30 minuta.




Projice sa spanaćem i sirom


Rafaelo kuglice

  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 7 kašika šećera
  • 300 gr kokosa
  • 250 gr margarina
  • 250 gr šećera u prahu
  • lešnik, badem ili orah

  1. Skuvati pudinge u 1/2 l mlijeka.
  2. Dodati kokos, dobro promešati i malo rashladiti.
  3. Tada dodati dobro izrađen margarin sa 250 gr šećera u prahu.
  4. Sve dobro rashladiti da se stegne pa praviti kuglice. U svaku staviti po jedan lešnik, badem ili orah, pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.



    Za predah ;)
Kaficu da popijemo


Нема коментара:

Постави коментар