Turski sutlijaš
6 šolja za mleko vode
2 šolje pirinča ( ja koristim dugo zrno)
3 šolje mleka
šećera po ukusu onako kako vi kuvate sutlijaš
2 vanilin šećer
1 puding vanile
cimet ili čokolade u prahu po želji
Predhodno pirinač operite u cediljci pod mlazom vode.
1. Stavite vodu da vri, pa kad zavri, dodajte pirinač i mešajte da ne zagori.
2. Kad je skoro gotov, dodajte mleko, šećer i vanilin šećer.
3. Kada se pirinač skuva, u šerpu dodajte puding promešan s malo mleka. Kratko vratite na ringlu da proključa uz stalno mešanje.
4. Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimeta ili čokoladu u prahu. Sutlijaš možete ukrasiti svežim ili suvim voćem.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар