Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 23. август 2025.


 Turski sutlijaš


6 šolja za mleko vode

 2 šolje pirinča ( ja koristim dugo zrno)

3 šolje mleka

šećera po ukusu onako kako vi kuvate sutlijaš

2 vanilin šećer

 1 puding vanile

 cimet ili čokolade u prahu po želji

    

Predhodno pirinač operite u cediljci pod mlazom vode.

1. Stavite vodu da vri, pa kad zavri, dodajte pirinač i mešajte da ne zagori.


    2. Kad je skoro gotov, dodajte mleko, šećer i vanilin šećer.


    3. Kada se pirinač skuva, u šerpu dodajte puding promešan s malo mleka. Kratko vratite na ringlu da proključa uz stalno mešanje.


    4. Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimeta ili čokoladu u prahu. Sutlijaš možete ukrasiti svežim ili suvim voćem. 

Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар