Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 22. март 2020.

Karamel bajadera

  • 3 jajeta
  • 300 gr šećera
  • 200 gr margarina
  • 200 gr karamel bombona
  • 300 gr mlevenog keksa
  • Za glazuru:
  • 200 gr čokoladne glazur

U šerpu sipati šećer, dodati jaja, te razmutiti ručnom žicom za mućenje. Potom dodati karamel bombone (sa lešnikom) te staviti na šporet i kuvati na umerenoj temperaturi stalno mešajući. Kada se šećer i bombone otope, šerpu skloniti sa ringle, dodati margarin te mešati dok se margarin ne otopi. 
Dodati mleveni keks, promešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u podmazan pravougaoni pleh (srednje veličine). Kolač preliti čokoladnom glazurom. Ostaviti da se glazura stegne, seći, servirati te poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар