Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 3. април 2019.

Šnicle sa kiselim mlekom i krastavčićimazoom

Sastojci 

Potrebno je:

  • 1 kg mesa za šnicle
  • 5 kiselih krastavčića
  • 2 dl ulja
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1 kašika brašna
  • začin
  • so

Priprema

1
Meso (svinjsko, teleće, juneće, ćureće - belo meso) iseći na šnicle i izlupati. Preko svake šnicle posuti po malo soli, začina i ulja, pa ostaviti da odstoje 1 čas. Potom svaku šniclu uvaljati u brašno i pržiti na zagrejanom ulju da porumepe sa obe strane. Kada se sve isprže vratiti ih u ulje u kojem su pržene. Preko njih staviti kisele krastavčiće isečene na tanke kolutiće i preliti čašom kiselog mleka. Poklopiti šerpu, protresti, isključiti šporet i ostaviti šnicle da se malo krčkaju.

Нема коментара:

Постави коментар