Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 6. јун 2016.

Ćušpajz od tikvica, krompirići i beli kotleti

1 srednja tikvica
3-4 kašike masti ili ulja
2-3 kašike brašna
1 veći čen belog luka
mleko
so
suvi začin
mirođija ili lišće peršuna
po želji sirće
Očistiti tikvicu, odstraniti semenke, iseckati na kockice 2 cm. i kuvati u slanoj vodi 10-15 min. Mast ili ulje zagrejati dodati sitno seckani beli luk i brašno. Kada malo luk promeni boju dodajete tikvice prethodno proceđene, a vodu ne bacati. Malo promešati i naliti mlekom da se dobije gusta masa koju samo malo razredite sa vodom u kojoj su se kuvale tikvice, pa razredite sa mlekom do gustine koju želite.
Uz mešanje sačekate da provri, po potrebi dodajete mleko, solite, dodate začin i sitno seckanu mirodjiju ili peršun/obe varijante su fantasticne, s tim da mirođija daje jači i lepši ukus, smanjite vatru i nek se kuva 10-tak minuta. Na sam kraj po želji dodate malo sirćeta

Нема коментара:

Постави коментар